Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά τα κορεάτικα καλλυντικά;

Τα 10 βήματα της κορεατικής φροντίδας του δέρματος -πως εφαρμόζονται.

Το K-Beauty – Korean Beauty – είναι κάτι περισσότερο από μια απλή τάση που ξεχύθηκε από τη Νότια Κορέα. Οι πραγματικοί γκουρού της ομορφιάς γνώριζαν το φαινόμενο εδώ και πολύ καιρό. Η σωστή περιποίηση του δέρματος είναι πολύ πιο σημαντική από την εφαρμογή του μακιγιάζ. Αποτελούμενο από 10 καλά μελετημένα βήματα, το κορεάτικο τελετουργικό ομορφιάς διασφαλίζει ότι το δέρμα καθαρίζεται σε βάθος και λαμπερό όλη την ημέρα. Το κορεάτικο ιδανικό της ομορφιάς διαφέρει από αυτό που έχουμε συνηθίσει εδώ στην Ευρώπη. Οι Κορεάτες δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην υγεία, την ενυδάτωση και τη θρέψη του δέρματος παρά στο να το καλύπτουν με όσο το δυνατόν περισσότερο μακιγιάζ. Παρακάτω εξηγούμε τα πάντα βήμα προς βήμα και πώς μπορείτε να τα ενσωματώσετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

10 Schritte

 

Βήμα 1: Λάδι καθαρισμού 

Η κορεατική ρουτίνα των 10 βημάτων ξεκινά με ένα λάδι καθαρισμού.

Για ποιό λόγο? Ένα λάδι καθαρισμού χρησιμοποιείται για την αφαίρεση του μακιγιάζ, της βρωμιάς και του σμήγματος από το δέρμα. Περιέχει συστατικά που όχι μόνο καθαρίζουν την επιφάνεια του δέρματος αλλά και την ενυδατώνουν. Το λάδι δρα ως ένα είδος διαλύτη στον οποίο συνδέονται οι ρύποι. Το λάδι ξεπλένεται εύκολα με χλιαρό νερό μαζί με τα υπολείμματα του μακιγιάζ και το υπερβολικό σμήγμα. Το λάδι καθαρισμού είναι επίσης εξαιρετικό για την αφαίρεση του αντηλιακού από το δέρμα.

Οπως και? Απλώστε μια μικρή ποσότητα σε στεγνό δέρμα και κάντε απαλό μασάζ στο δέρμα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε το λάδι με χλιαρό νερό και στεγνώστε απαλά το πρόσωπό σας με μια απαλή, καθαρή πετσέτα. Στη συνέχεια χρησιμοποιείται τζελ καθαρισμού. Αυτή η μέθοδος είναι επίσης γνωστή ως διπλός καθαρισμός.

 Die 10 Schritte der koreanischen Hautpflege erklärt 

 

Βήμα 2: Τζελ καθαρισμού – Καθαριστικό προσώπου με βάση το νερό

 

Το τζελ καθαρισμού είναι ένα σημαντικό μέρος της περίφημης κορεατικής περιποίησης δέρματος. Αποτελεί το δεύτερο βήμα του διπλού καθαρισμού.

Για ποιό λόγο? Το καθαριστικό προσώπου με βάση το νερό ή το τζελ καθαρισμού καθαρίζει σε βάθος το δέρμα από ακαθαρσίες όπως μακιγιάζ, νεκρά κύτταρα δέρματος και σμήγμα. Πολλά τζελ καθαρισμού περιέχουν ενεργά συστατικά που αντιμετωπίζουν ένα συγκεκριμένο πρόβλημα του δέρματος. Επιπλέον, το δέρμα ενυδατώνεται, θρέφεται και ισορροπεί.

Το τζελ καθαρισμού είναι κατάλληλο για κανονικό έως λιπαρό δέρμα. Εάν το δέρμα είναι πολύ ξηρό, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί διαφορετικός τύπος καθαριστικού προσώπου.

Οπως και? Εφαρμόστε το καθαριστικό σε βρεγμένο δέρμα με τα δάχτυλά σας και κάντε απαλό μασάζ. Ξεπλύνετε τον αφρό που προκύπτει με χλιαρό νερό και στεγνώστε απαλά το πρόσωπό σας με μια απαλή, καθαρή πετσέτα. Στη συνέχεια, μπορεί να εφαρμοστεί ένα peeling ή ένα scrub εάν είναι απαραίτητο.

Koreanisches-Peeling

Βήμα 3: Αφαιρέστε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος – Κάντε απολέπιση και τρίψτε

Όταν το δέρμα αρχίζει να αναπτύσσει ξηρά και τραχιά μπαλώματα, είναι καιρός να αφαιρέσετε την περίσσεια και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα πίλινγκ ή με ένα τρίψιμο. Δεν συνιστάται να κάνετε αυτό το βήμα καθημερινά καθώς μπορεί να ερεθίσει το δέρμα. Η απολέπιση και το τρίψιμο δεν πρέπει να γίνονται περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα.

Για ποιό λόγο? Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν με ένα τρίψιμο ή τρίψιμο. Κάπως έτσι το υγιές, νέο δέρμα έρχεται στο προσκήνιο. Αυτή η διαδικασία είναι μια ελαφρώς πιο εντατική θεραπεία και δεν συνιστάται για ευαίσθητες επιδερμίδες. Το τρίψιμο όχι μόνο αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αλλά προλαμβάνει επίσης τα σπυράκια, τα μαύρα στίγματα και τις τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα.

Οπως και? Απλώστε την επιθυμητή ποσότητα στο δέρμα και κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Αποφύγετε την περιοχή των ματιών και του στόματος. Στη συνέχεια ξεπλύνετε το προϊόν με ζεστό νερό.

COSRX-Toner-Refresh-AHA-BHA-Vitamin-C-Daily

Βήμα 4: Toner ή Face Mist

Το τόνερ και το σπρέι προσώπου ωθούν το δέρμα με μια επιπλέον ενίσχυση ενυδάτωσης.

Για ποιό λόγο? Τα υπολείμματα αφαιρούνται και το δέρμα ενυδατώνεται για λαμπερή λάμψη. Επιπλέον, το τόνερ και το σπρέι προσώπου διασφαλίζουν ότι τα ακόλουθα προϊόντα περιποίησης δέρματος απορροφώνται καλύτερα από το δέρμα. Είναι επίσης καλές ως βάση για μακιγιάζ. Η ομίχλη προσώπου είναι επίσης εν μέρει ικανή να στήσει το μακιγιάζ.

Οπως και? Απλώστε μια γενναιόδωρη ποσότητα τόνερ σε μια μπατονέτα και σκουπίστε το πρόσωπο για να αφαιρέσετε τους ρύπους και να τονώσετε το δέρμα. Εφαρμόστε το τόνερ στο δέρμα για καλύτερη απορρόφηση. Ψεκάστε το σπρέι προσώπου στο πρόσωπο από απόσταση περίπου 20 cm με κλειστά μάτια. Ταμπονάρετε απαλά το σπρέι στο δέρμα μέχρι να απορροφηθεί πλήρως.

CORSX-Essence-Advanced-Snail-96-Mucin-Power

Βήμα 5: Ουσία

Η ουσία δεν είναι πολύ γνωστή στην Ελβετία. Ωστόσο, είναι ένα ουσιαστικό μέρος της ρουτίνας K-Beauty. Είναι συγκρίσιμο με έναν ορό, αλλά έχει χαμηλότερη συγκέντρωση.

Για ποιό λόγο? Τα Essences παρέχουν στο δέρμα υγρασία και θρεπτικά συστατικά. Πολλά από αυτά περιέχουν αντιοξειδωτικά και μέταλλα που θρέφουν το δέρμα. Το Essence μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε πρωινές όσο και σε βραδινές ρουτίνες. Θα πρέπει να εφαρμόζεται μετά το τόνερ, ώστε τα ενεργά συστατικά να απορροφώνται αποτελεσματικά από το δέρμα. Αυτό που μένει είναι ένα ομοιόμορφο και λαμπερό θεμέλιο.

Οπως και? Εφαρμόστε την επιθυμητή ποσότητα σε καθαρό και τονωμένο δέρμα. Στη συνέχεια, ταμπονάρετε το δέρμα μέχρι να απορροφηθεί πλήρως.

Koreanisches-Serum

Βήμα 6: Θεραπεία – περιποίηση ομορφιάς

Οι θεραπείες είναι ειδικές θεραπείες που μπορούν να εφαρμοστούν με τη μορφή ορού, αμπούλας ή θεραπείας κηλίδων.

Για ποιό λόγο? Κάθε θεραπεία αντιμετωπίζει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα του δέρματος. Για παράδειγμα, ορισμένοι οροί φροντίζουν τα μαύρα στίγματα και τα σπυράκια. Μια αμπούλα έχει μεγαλύτερη συγκέντρωση από έναν ορό και επομένως είναι πολύ πιο εντατική. Τα ενεργά συστατικά συμβάλλουν στην αντιστάθμιση της έλλειψης υγρασίας, απομακρύνουν τις ελεύθερες ρίζες, αναγεννούν τα κύτταρα και παρέχουν επιπλέον οξυγόνο στο δέρμα. Δεδομένου ότι μια αμπούλα έχει ισχυρότερο αποτέλεσμα από έναν ορό, δεν χρησιμοποιείται καθημερινά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ανάλογα με την αμπούλα, είτε χρησιμοποιείται καθημερινά για λίγες μόνο ημέρες είτε μόνο κάθε λίγες ημέρες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οπως και? Εφαρμόστε τη συνταγογραφούμενη ποσότητα σύμφωνα με την περιγραφή του προϊόντος και ταμπονάρετε στο δέρμα μέχρι να απορροφηθεί πλήρως.

Sheet-Maske

 

Βήμα 7: Πρόσωπο μάσκας

Για να περιποιηθείτε το δέρμα ή για να του προσφέρετε επιπλέον φροντίδα, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι μάσκες προσώπου με διαφορετικούς τρόπους δράσης.

Για ποιό λόγο?

Οι μάσκες σεντόνια είναι οι πιο διάσημες μάσκες στο τελετουργικό ομορφιάς της Κορέας. Οι μάσκες έχουν σχήμα προσώπου και είναι κορεσμένες με αποστάγματα, ορούς ή αμπούλες.
Οι νυχτερινές μάσκες εφαρμόζονται πριν πάτε για ύπνο και θρέφουν το δέρμα όλη τη νύχτα.
Οι μάσκες απολέπισης αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τα μαύρα στίγματα και διασφαλίζουν ότι οι φραγμένοι πόροι καθαρίζονται.
Οι μάσκες ξεπλύματος θρέφουν, αναζωογονούν και ενυδατώνουν το δέρμα. Μετά από μια μάσκα ξεπλύματος, το δέρμα αισθάνεται υπέροχα ελαστικό.

Οπως και?

Sheet masks: Βγάλτε τη μάσκα από τη συσκευασία και ξεδιπλώστε την προσεκτικά. Τοποθετήστε την ξεδιπλωμένη μάσκα στο πρόσωπο και αφαιρέστε την ξανά μετά από 15-20 λεπτά. Μετά την αφαίρεση, ταμπονάρετε τον υπόλοιπο ορό στο δέρμα μέχρι να απορροφηθεί πλήρως.

Μάσκες νύχτας: Εφαρμόστε σε στεγνό και καθαρό δέρμα πριν τον ύπνο. Η μάσκα μπορεί να κάνει απαλό μασάζ για καλύτερη απορρόφηση. Αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό το πρωί.

Μάσκες Peel-off: Απλώστε την κατάλληλη ποσότητα σε ολόκληρο το πρόσωπο ή σε συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου. Αποφύγετε την περιοχή των ματιών και του στόματος. Αφήστε τη μάσκα να στεγνώσει εντελώς για 20-30 λεπτά (ο χρόνος στεγνώματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ποσότητα που εφαρμόζεται). Στη συνέχεια, αφαιρέστε προσεκτικά την αποξηραμένη μάσκα.

Μάσκες καθαρισμού: Εφαρμόστε σε στεγνό και καθαρό δέρμα, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Αφήστε να δράσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Βήμα 8: Περιποίηση των ματιών

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό και ευαίσθητο. Γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα.

Για ποιό λόγο? Το δέρμα γύρω από τα μάτια περιέχει λιγότερους αδένες, πράγμα που σημαίνει ότι το δέρμα στεγνώνει πιο γρήγορα και είναι πιο ευαίσθητο. Για να τα ανακουφίσετε, είναι σημαντικό να φροντίζετε την περιοχή των ματιών σε καθημερινή βάση. Αυτό αποτρέπει διάφορα προβλήματα όπως σακούλες κάτω από τα μάτια και πόδια της χήνας.

Οπως και? Εφαρμόστε την επιθυμητή ποσότητα στην περιοχή γύρω από τα μάτια πρωί και βράδυ. Χτυπήστε απαλά το προϊόν στο δέρμα μέχρι να απορροφηθεί πλήρως.

Koreanische-Augenpflege

Βήμα 8: Περιποίηση των ματιών

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό και ευαίσθητο. Γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα.

Για ποιό λόγο? Το δέρμα γύρω από τα μάτια περιέχει λιγότερους αδένες, πράγμα που σημαίνει ότι το δέρμα στεγνώνει πιο γρήγορα και είναι πιο ευαίσθητο. Για να τα ανακουφίσετε, είναι σημαντικό να φροντίζετε την περιοχή των ματιών σε καθημερινή βάση. Αυτό αποτρέπει διάφορα προβλήματα όπως σακούλες κάτω από τα μάτια και πόδια της χήνας.

Οπως και? Εφαρμόστε την επιθυμητή ποσότητα στην περιοχή γύρω από τα μάτια πρωί και βράδυ. Χτυπήστε απαλά το προϊόν στο δέρμα μέχρι να απορροφηθεί πλήρως.

Koreanische-Gesichtscreme

 

Βήμα 9: Κρέμα προσώπου

Στο προτελευταίο βήμα, εφαρμόζεται μια κρέμα προσώπου, η οποία είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες της επιδερμίδας σας.

Για ποιό λόγο? Στη φροντίδα του δέρματος, είναι εξαιρετικά σημαντικό να εξασφαλιστεί επαρκής υγρασία. Εάν το δέρμα ενυδατώνεται τακτικά, αισθάνεται υπέροχα απαλό και περιποιημένο. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα τζελ προσώπου. Δεν περιέχουν λιπαρά συστατικά και ενυδατώνουν καλύτερα το ευαίσθητο δέρμα. Οι κρέμες προσώπου είναι εξαιρετικές για το κανονικό δέρμα και παρέχουν μεταξένια απαλότητα.

Οπως και? Απλώστε την επιθυμητή ποσότητα κρέμας σε καθαρό δέρμα και κάντε απαλό μασάζ στο δέρμα μέχρι να απορροφηθεί πλήρως.

Koreanische-Sonnencreme

 

Βήμα 10: Αντηλιακό

Η προστασία του δέρματός σας από τον ήλιο δεν είναι σημαντική μόνο το μεσοκαλόκαιρο. Το δέρμα αξίζει επαρκή προστασία από τις βλαβερές ακτίνες για τον υπόλοιπο χρόνο.

Για ποιό λόγο? Οι πληροφορίες για τα προϊόντα αντηλιακής προστασίας στην Ασία ρυθμίζονται λίγο διαφορετικά από ό,τι στην Ευρώπη: χρησιμοποιούν το σύστημα PA. Αυτό δεν λαμβάνει υπόψη μόνο τις ακτίνες UVB, όπως συμβαίνει με τον παράγοντα αντηλιακής προστασίας SPF, αλλά και την ακτινοβολία UVA. Προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα όπως η γήρανση του δέρματος, οι χρωστικές κηλίδες και άλλες δερματικές παθήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, θα πρέπει επίσης να διατίθεται προστασία UVA. Το αντηλιακό είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την πρόληψη των σημαδιών της πρόωρης γήρανσης και του καρκίνου του δέρματος. Προστατέψτε το δέρμα σας από τις βλαβερές ακτίνες με αντηλιακό για να μην καίγεται και να ενυδατώνεται επαρκώς.

Οπως και? Χρησιμοποιήστε αντηλιακό 30 λεπτά πριν βγείτε στον ήλιο. Λιπάνετε άφθονα ως το τελευταίο βήμα στην πρωινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Για συνεχή προστασία, το αντηλιακό θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 2 ώρες.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αρχικά σοκάρονται από τον μεγάλο αριθμό βημάτων. Αλλά αν κοιτάξετε προσεκτικά, όλα έχουν νόημα και τα μεμονωμένα βήματα μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στη δική σας ρουτίνα. Δεν χρειάζεται να γίνεται κάθε βήμα κάθε μέρα. Πρόκειται για την προσαρμογή της ρουτίνας και των προϊόντων που χρησιμοποιούνται σε αυτήν στον δικό σας τρόπο ζωής, τον τύπο του δέρματος, τα τρέχοντα δερματικά προβλήματα και την εποχή του χρόνου. Τελικά, η κορεάτικη περιποίηση της επιδερμίδας έχει να κάνει με ένα πράγμα: την εξατομίκευση. K Beauty Blog

K-Beauty Blog 

Καλάθι αγορών
Scroll to Top